Grymt avsked!

Feg chef eller en brilliant idé för att vända en nedåtgående trend? Ja det kan man fråga sig. Hade SO NICEs agerande inte blivit en solskenshistoria hade jag tyckt att det var grymt. Nu tycker jag att det är lysande!

PR byrån SO NICE hade hamnat i en situation de själva inte var ansvariga för. Den förbannade FK, mer bekant som Finanskrisen hade gjort att kunderna slutat betala sina fakturor. Det var dags för handling, något måste ske. Räddning var att avskeda en person. Eftersom ledningen inte kunde välja vem som skulle få gå, gjorde de det i form av ett lotteri. De skapade siten "You choose, we fire" där det var upp till besökarna på sidan att rösta fram den som skulle avskedas.


På sidan fanns det sorgsna bilder på de 8 anställda, sammanfattning över var och ens styrkor respektive svagheter.


Sidan blev väl besökt och ryktet om den grymma personaletiken spreds snabbt. Solskenshistoran var klar. Kunderna började betala sina fakturor och ingen behövde avskedas. Frågan är bara; Hur kul är det för de anställda att hängas ut på nätet på detta vis? Antagligen har de lärt känna varandra bättre och har en mer öppen relation. Eller nja, men vi kan väl hoppas?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0